Avantoon!

”Please help us expand our service to warmer places!”

Tunnen juuri nyt suunnatonta ammatillista kateutta. Kuka ikinä onkaan keksinyt Polar Bear Pitching -tapahtuman, ansaitsee pisteet ihan mahtavasta ideasta.  Ja vielä suuremmat pisteet heille, jotka eivät ampunut ideaa alas, vaan lähtivät mukaan toteuttamaan!

Idiksenä on siis yksinkertaisuudessaan se, että sijoittajia hamuavat start-up-firmat pitävät ”hissipuheensa” avannosta käsin, ilman aikarajoitusta. Heh heh, sillä jokainen avantouintia kokeillut tietää, että jo 15 sekuntia on aloittelijalle  hyvä suoritus. Mutta kenen pää, ranteet ja nilkat kestävät, ja kellä motivaatio on tapissa, saa taatusti median ja sijoittajien huomion. Pieni show-revittely ennen omaa pulahdusta ja sopivat asusteet vain parantavat näkyvyyttä.

PBP yhdistää ytimekkäästi suomalaista eksotiikkaa, pohjoista hulluutta (hyvä Oulu!) ja kansainvälisen medianäkyvyyden nostaen samalla jalustalle kaikkein tärkeimmän, eli bisneksen.

Ja mikä tärkeintä, se toimii. Bonarina Bruce Oreck, joka pitää tänä vuonna tapahtuman avauspuheenvuoron (avannosta käsin, tietenkin).

Tästä päästäänkin toiseen asiaan. Aika harvoin markkinointi-ihmiset ovat niitä, jotka saavat hulluimmat päähänpistot. Täysin älyvapaita, mutta toteuttamiskelpoisia markkinointitempauksia näkee tuskin koskaan – ainakaan Suomessa. Mainostoimistoilta niitä voi toki aina odottaa, ja sitten todeta, että hauska idea mutta ei me nyt tollasta kuitenkaan oikeesti. Varma keskivertosuoritus ja siihen tähtääminen hallitsee ajatteluamme. Ehkä kyse on siitä, että hullut ideat eivät tue ”yrityksen strategista tavoitetilaa”, tai sitten firman arvoihin ei yllättäen ole kirjattu huumoria tai heittäytymistä. Itsesensuuri ja niin kutsuttu ammatti-identiteetti rakentuvat nopeasti tukahduttamaan kaikki vähänkään luovemmat ajatukset. Jos joskus joku epänormaalin hauska idea tulee, niin sen esittäminen johtoryhmälle tarkoittaa tietoista riskinottoa oman uskottavuuden kustannuksella.

Meanwhile.  Omia superideoita odotellessa katsokaamme Polar Bear Pitchingiä 25.2. vaikkapa striiminä klo 14 alkaen. Laittakaa kalenteriin!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.