Kun se on kuuluisa, sen täytyy olla hyvä

Arnold on his fitness crusade: "There's always time to exercise!"
Arnold & his fitness crusade: ”There’s always time to exercise!”

Arnold Schwarzenegger vieraili eilen Nordic Business Forumissa päivän viimeisenä puhujana. Ammattitoimittajalle yleisöä naurattanut Schwarzenegger tarjosi ehdottoman herkkupalan kunnon revittelyyn, ja siihen HS:n toimittaja myös tarttui, kuten hieman sarkastisesta tyylistä voi päätellä.

Pääosin toimittaja on ihan oikeassa. Ilmeisesti Schwarzenegger herätti osassa yleisöä heidän sisäisen pikkupoikansa, joka on kasvanut aikuiseksi Terminaattoria katsellen. Ja aivan epäilemättä osa ihmisistä oli saapunut paikalle nimenomaan häntä katsomaan. Siksi oli tärkeää toistella jälkeenpäin, kuinka ”yllättävän hyvä Arnold oli”.

Kyllä minäkin vähän yllätyin. Arnoldin itsetuntoa ei voi kuin ihailla. Hän oli nuorena köyhänä itävaltalaispoikana todellakin päättänyt menestyä ja päämäärähakuisesti teki kaikkensa tämän eteen. Hän myös systemaattisesti kieltäytyi tekemästä kompromisseja. Leffarooliksi ei edes uran alkuvaiheessa kelvannut mikään muu kuin päärooli. Ja kun Arnold halusi tehdä komediaa, hän myös teki komediaa vastustajista huolimatta.

Myönnän, että käsitykseni hänestä on perustunut näihin (b-luokan) action-elokuviin, ja pääsyä Kalifornian kuvernööriksi pidin aikoinaan jonkinlaisena huonona vitsinä. Kaikesta huolimatta standing ovation tuntui hieman liioittelulta esityksen sisältöön nähden. Arnoldin viiden bulletin lista oli hyvin esittäjänsä itsensä oloinen. Suoraviivaisella ajattelulla voi todellakin päästä tuloksiin, ainakin joskus.

Torstain kohokohta ei suinkaan ollut Arnold Schwarzenegger, vaan seminaarin avannut kirjailija ja bisneskonsultti Jim Collins. Samoin nuorista – siis todellakin nuorista – menestyneistä yrittäjistä koostuva paneeli oli mielenkiintoista kuultavaa. Molemmat tarjosivat paljon aineksia uusiin postauksiin, ja niitä on lähiaikoina luvassa.


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.