Paskaduunista asiantuntijabrändiksi

Otsikossa on kenties hieman ylilyöntiä, mutta tämän postauksen taakse kätkeytyy vilpitöntä ihailua Lassila & Tikanojan markkinointia ja viestintää kohtaan.

Oletko huomannut, että sen lisäksi, että kuljettaja tyhjentää roskat, hän tarvittaessa myös pesee jäteastian? Pesuoperaatio käynnissä auton
Oletko huomannut, että sen lisäksi, että kuljettaja tyhjentää roskat, hän tarvittaessa myös pesee jäteastian? Pesuoperaatio käynnissä auton takana.

Kaikkihan me tiedämme roska-auton. Ja roska-autonkuljettaja on mies, joka tekee ihan kirjaimellista paskaduunia kerätessään toisten haisevia jätteitä. Olkoonkin, että oma 2,5-vuotiaani on suuri roska-autojen ihailija, meille aikuisille roskien tyhjennys on pääosin näkymätöntä kaupungin edellyttämää ”kunnallisteknistä” palvelua, jota ei edes huomaa, paitsi kun se lakkaa toimimasta.

Asuinalueellamme liikkuu kahden firman edustajia: Lassila & Tikanojan sekä Sihvarin jäteautoja. Koska em. syystä olen altistunut jatkuville roska-autohavainnoille kohta puolentoista vuoden ajan, olen kiinnittänyt huomiota erityisesti Lassila & Tikanojan tapaan hyödyntää oma ilmainen mainostila. Ison logon sijaan autot on maalattu tai teipattu firman tunnusväreihin, ja autojen sivut on valjastettu tiedottamiseen ja kansalaisten asennekasvatukseen. Tämän lisäksi Lassila & Tikanoja on ottanut aktiivisesti haltuun sosiaalisen median: heidät löytää ainakin Twitteristä ja Linkedinistä.

L&T on pystynyt kristallisoimaan missionsa, määrittelemään oman roolinsa arvoketjussa ja lähtenyt ajan hengen mukaisesti rohkeasti muokkaamaan tulevaisuutta myös kuluttajien silmissä:

”L&T on palveluyritys, joka yhdessä asiakkaidensa ja yhteistyökumppaneidensa kanssa on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi.”

Asiantuntijamielikuvan kehittäminen viestimällä ja keskustelemalla nostaa paitsi alan arvostusta, se myös pistää meidät kuluttajat miettimään ja tiedostamaan tekemisiämme. Ja juuri tähän L&T mitä ilmeisimmin pyrkii. Pisteet siitä!


Posted

in

by

Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Paskaduunista asiantuntijabrändiksi”

 1. Hannu avatar
  Hannu

  Toi on kyllä harvinaisen onnistunut lausahdus auton kyljessä. Jos ihmiset tajuais, mihin kaikkeen tätä raaka-ainetta käytetään rakennemateriaalina, niin ehkä into kierrättämiseenkin kasvaisi. Nyt yleinen viestintä on vähän kielteistä tyyliin ’pitää kierrättää ettei tule niin paljon jätettä’. LT taas viestii myönteisesti, että ’pitää kierrättää jotta saadaan paljon raaka-ainetta’. Ei hullumpaa.

  1. Annukka avatar
   Annukka

   Hannu, totta! Haastattelin 1,5 vuotta sitten erästä professoria, joka väitti, että tulevaisuudessa jätteistä tapellaan. Tulevaisuus taitaa olla jo täällä, sillä keskustelua käydään nyt siitä, pitäisikö jätteet polttaa (eli tuottaa suoraan energiaa) vai lajitella, mikä toisi kuitenkin myös työpaikkoja.

   http://www.tekniikkatalous.fi/energia/sitrajatteen+hyodyntaminen+materiaalina+paihittaa+jatteenpolton/a962715

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.